El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Per fi ja circulen per la xarxa agunes (no m√©s n’he pogut trobar dues) imatges de la que ja s’anomena Olympus E-P1. El primer model de l’inventor del sistema Micro Quatre Ter√ßos (M4/3) presenta, pel que es pot apreciar, un aspecte m√©s aviat cl√†ssic, amb cos de color met√†l¬∑lic (diuen que d’acer inoxidable) i comandaments tradicionals: una rodeta per seleccionar el¬† mode d’exposici√≥, (PSAM i modes d’escena), una hot shoe per flash i per a un visor independent (√≤ptic o electr√≤nic) , bot√≥ disparador, led d’av√≠s de funcionament del SSWF (autoneteja del sensor) i bot√≥ de compensaci√≥ d’exposici√≥. A la imatge lateral s’hi endevina una abs√®ncia de botons i controls, tan t√≠pics de les compactes digitals a qu√® estem acostumats. A les imatges tamb√© s’hi pot apreciar un 17 mm 2,8 del tipus pancake, per√≤ els rumors de la xarxa apunten a qu√® estan en proc√©s un zoom curt i quatre √≤ptiques fixes per a 4/3 (i per tant tamb√© per a M4/3: un 100mm macro, un 14mm f2.0?, un 25mm f2.0? i un 35mm f2.0? (als que haurem de duplicar la focal per tenir l’equivalent en full-frame, √©s clar). Sembla que tamb√© hi haur√† versi√≥ amb acabat en negre: aqu√≠ hi ha un exemple.