El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Samsung NX

Pel que es diu a la xarxa, sembla que falten pocs dies per que Samsung anunc√Įi la sortida al mercat del primer model del seu nou sistema NX. Per als qui no n’estiguin al corrent, es tracta de la combinaci√≥ d’un sensor APS-C en un cos de dimensions semblants a una compacta grossa. Visor electr√≤nic (d’alta definici√≥), √©s clar, ja que s’ha eliminat la caixa del mirall r√®flex, 14 megap√≠xels, enfoc autom√†tic per contrast (la detecci√≥ de fase nom√©s √©s viable en les r√®flex aut√®ntiques) i gravaci√≥ de v√≠deo HD son els seus trets caracter√≠stics. Tamb√© duu estabilitzador mec√†nic i el tradicional sistema de neteja per “ultrasons”. Amb aquest model, Samsung vol plantar cara al sistema micro 4/3, √©s evident. La muntura √©s compatible amb la Pentax K amb adaptador i, a part de l’HDMI i l’USB incorpora Wi-Fi, Bluetooth i una pantalla OLED. Una excepcional col¬∑lecci√≥ de caracter√≠stiques t√®cniques i, per altra banda, una altra oportunitat perduda per establir un est√†ndard multimarca en no voler afegir-se al M4/3. Ll√†stima.