El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Qualsevol amb una mica de traça és capaç de construir-se una càmara pinhole amb una caixa de sabates, per exemple.

Per als que no s√†piguen, no puguin o no vulguin fer-s’ho ells mateixos, Ilford comercialitzar√† aviat (la web diu que el desembre)¬† la Harman Titan. Harman √©s la marca dels productes destinats a aquesta modalitat fotogr√†fica de resultats sorprenents. El paper Harman, ortocrom√†tic (no sensible al vermell) proporciona un positiu directe i el seu processat √©s igual al d’un paper b/n tradicional (revelador positiu, bany d’atur, fixador i rentat). N’hi ha amb suport de fibra (fb), que requereix un rentat a consci√®ncia i plastificat (rc, resin coated) que √©s molt m√©s r√†pid de tractar. El format √©s de 9×12 cm (4×5 polzades) i evidentment nom√©s hi ha un original. A m√©s a m√©s, la exposici√≥ √©s cr√≠tica ja que el contrast √©s molt alt i √©s f√†cil quedar-se curt o passar-se. Tamb√© hi ha a la venda un kit amb un calculador d’exposici√≥, la c√†mara angular i un paquet de pel√≠cula i un de paper Harman positiu directe. El problema √©s que nom√©s es pot comprar directament a la web d’Ilford i de moment no sembla que hi hagi gaire stock.

Aqui podeu veure alguns resultats, impressionants.