Mateixa feina (com a mínim) amb menys diners

A l’iniciar un nou mandat a l’ajuntament de Calella, igual que a tots els ajuntaments catalans, s’han de fixar les retribucions, dedicacions i indemnitzacions dels regidors. Segurament per això, amb molta demagògia o ignorància es diu que el primer que fem es posar-nos el sou.  Doncs així ho ha volgut el legislador i així s’ha de fer.

Aquest cop, el nou equip de govern hem decidit que no hi haurà regidors amb sous fixats i cotitzacions a la seguretat social, tot i que diverses persones del meu equip tindran una dedicació molt important a l’ajuntament. En concret 3 persones ho faran de manera quasi exclusiva.

A l’hora de fixar les retribucions hem mirat de generar estalvi. En el mandat 2007-2011  que ara s’ha acabat, i sense tenir en compte l’Alcalde, els regidors de l’equip de govern costaven a la ciutat 148.265 euros anuals. 12.355 euros mensuals que dividit per 8 regidors delegats significava  1.544 per regidor.

Aquesta és la realitat. No volem fer lectures molt demagògiques, com manifestar que en alguns casos pel que fa als Regidors actuals cobraran fins un 45% menys que en el mandat 2007-2011, i no ho farem. Per tant  sense tenir en compte el sou de l’Alcalde, que ens situaria en nivells d’estalvi per damunt del 30%, la nostra proposta actual significa un estalvi de quasi el 15%.

D’aquí un temps raonable volem assegurar i mostrar  que a més de l’estalvi caldrà comparar dedicació, entrega, eficàcia i eficiència. Aquest és si més no el nostre desig.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Administració pública, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.