Un nou estil de fer política és possible

En els moments difícils que estem vivim és important destacar els fets positius que es produeixen. Són les llums al final de túnel, les que ens guien amb esperança a través dels atzucacs. Cal mantenir la perspectiva davant de la crisi que estem afrontant per extreure el màxim d’oportunitats possibles.
Aquesta mateixa mirada cal tenir-la en l’espai polític. Fa unes poques setmanes, el Debat de Politica General ens va mostrar com un nou estil de fer política està arrelant a Catalunya. El president Mas va explicar amb transparència i claredat la situació financera que travessa el país i els efectes que la crisi econòmica sobre la societat catalana. Lluny de llençar cortines de fum, va garantir la viabilitat dels nostre Estat del Benestar amb les mesures d’austeritat, urgents i imprescindibles, presentades pel govern.
La intervenció del President Mas va ser un exercici de transparència, que va acompanyar d’una voluntat ferma d’arribar acords amb els grups polítics del Parlament. Una fórmula de consens i diàleg per afrontar els grans reptes de país com ara la crisi econòmica, el manteniment de les prestacions socials i la lluita contra el dèficit.
Més enllà de la retòrica parlamentaria, el conjunt de les forces polítiques catalanes van ser sensibles a l’honestedat i la transparència ofertes per govern de Catalunya. Així, el Parlament va avalar totes les propostes plantejades pel President en el seu discurs obertura. Totes i cadascuna de les propostes de resolució presentades per CiU van ser aprovades per àmplia majoria.
La voluntat d’entesa del govern no l’apartat de la defensa de les mesures d’austeritat per al redreçament de l’economia catalana. En un acte de coherència és va oposar a les propostes de l’oposició que instaven fer despeses en inversió inassumibles en el context actual. L’interès del país es va mantenir com a prioritari per damunt dels interessos polítics de curta volada i el risc de perdre votacions.
Una altra manera de fer política és una realitat a Catalunya. La voluntat de treball pel país, la transparència i la honestedat estan substituint la necessitat de les majories automàtiques. L’enfrontament sistemàtic dóna pas a una esperança compartida de futur. Una situació política d’entesa entre els partits, de consens en els gran temes de país, creen confiança entre les institucions i els agents econòmics, un pas essencial per recuperar inversions i, en conseqüència, llocs de treball.
Un nou estil de fer política. El canvi està en marxa.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Idees i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.