Diari de campanya – L’ànima social, la fortalesa de Catalunya

L’ànima social de Convergència i Unió és el bressol del benestar social a Catalunya. Cal dir-ho ben clar. Les actuals prestacions socials al nostre país són fruit del treball constant i compromès de la federació al capdavant de la Generalitat des dels seus inicis. Estem orgullosos i en fem bandera.
També en podem fer a nivell de l’estat, on les nostres contribucions han estat decisives per generalitzar el benestar i l’atenció a les persones més desfavorides. L’any 1982, Ramon Trias Fargas va impulsar la primera llei d’Integració Social dels Minusvàlids (LISMI) de l’estat, coneguda com la llei Trias Fargas.
El compromís social de la federació a Madrid ha continuat tots aquests anys a través del diferents diputats i senadors i, molt especialment, d’en Carles Campuzano. Hem estat determinants per l’establiment de la prestació d’atur pels treballadors autònoms; hem defensat la necessitat d’un millor tractament fiscal a les entitats sense ànim de lucre, l’establiment d’una millor atenció a les persones afectades per autisme, la intensificació de la lluita contra la bulímia i l’anoxèria, l’augment de recursos en la lluita contra la SIDA, etc.
La primera llei de parelles de fet a l’estat es va fer a Catalunya i la van signar el president Pujol i la presidenta de Gispert. És una fita històrica que cal recordar i que va obrir el camí a posteriors legislacions en aquest àmbit.
Aquests fets no neixen de la casualitat, ni de les diferents conjuntures polítiques. El nord de Convergència i Unió sempre ha estat apuntant cap a les necessitats socials del nostre país. La reconstrucció nacional de Catalunya és integradora i vol assegurar a tots els ciutadans i ciutadanes unes condicions de vida dignes i un repartiment equitatiu de la riquesa.
Aquesta és la fortalesa de Catalunya.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.