Talent ‘amateur’

Un retrat del teatre amateur, fet des del teatre amateur, consagra i reconeix la feina dels grups no professionals que dediquen una part del seu temps a treballar als escenaris dels petits teatres de casa nostra. L’estrena, ahir a TV3, del telefilm Morir en tres actes, coprotagonitzat per actors professionals de renom i actors amateurs, va demostrar l’alt nivell de qualitat de grups de teatre amateur com ara el de Roses. A mitja tarda, les xarxes socials s’omplien de piulades i opinions molt favorables al telefilm, en què l’aparició com a extra del diputat i alcalde de Roses, Carles Pàramo, és només l’anècdota. No és cap anècdota la gran interpretació del periodista Enric Matarrodona i de la bibliotecària Anna Vicens al costat d’actors consagrats com ara Abel Folk. La iniciativa del grup rosinc i l’Ajuntament de Roses hauria d’animar altres grups amateurs de nivell i ajuntaments gironins a promocionar aquests talents amagats.