El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/perecase
Articles
Comentaris

Les properes eleccions generals no serviran per res. M’explico: No és que m’importi gaire quin dels dos homes amb barba serà el proper president del govern espanyol. Un candidat i vicepresident sortint intentarà minimitzar la merescuda derrota. L’altre esperarà disciplinadament i amb posat hieràtic que s’acabi la seva particular travessa del desert. Suposo que ho haurà de celebrar. Segurament serà l’última cosa que celebri. Les eleccions no serviran per res ja que qui governi no manarà. La cosa, entès com a “tot plegat”, està molt malament. Realment em qüestiono si val la pena que anem a votar. Tòpics a part: “si ha d’anar”, “hem lluitat molt per aconseguir-ho” o “és un dret”. Segur que és veritat i la gent ho diu de bona fe, però, per què votar?. Dubto de la força real d’aquesta democràcia que avui tenim. En aquest sistema econòmic, els mercats són els que ho tutelen tot i els organismes internacionals el seu braç executor. Vegem Itàlia. Ens agradarà més o menys però el primer ministre Berlusconi fou elegit majoritàriament pels italians en repetides ocasions. Ara ha estat obligat a plegar fulminantment donades les tensions sobre la prima de risc. A Grècia, aquest desgavell de país tindrà un govern de concentració, dirigit per Europa. A Portugal, a Irlanda els governs democràtics han caigut. Qui mana doncs? El poble? No us ho deureu pas creure. A Espanya, on la situació és tan o pitjor que en aquests països, a partir del 21 caldran mesures urgents per reactivar l’economia i doloroses per pal·liar el dèficit públic. El nostre vot cada cop és més irrellevant. Si cal un govern tècnic o de concentració o qui mana és el FMI, la UE o els sinistres mercats, per què calen eleccions? Per què cal votar el dia 20? Ens estalviaríem aquesta tediosa i onerosa campanya. Això d’entrada.