El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/perecase
Articles
Comentaris

Si el gran problema d’Espanya i de Catalunya (i de Girona) és l’atur (que l’és!), esperava quelcom més de la promesa i esperada “reforma laboral”. Durant 8 anys, el PP ha estat sermonant la lletania que el govern s’havia de centrar en “resoldre els problemes reals de la gent” i que per això calia una reforma laboral. Si aquesta reforma laboral només serveix per agilitzar els acomiadaments només servirà per crear més atur.

Però què espereu d’un govern conservador amb aquest tarannà? Que centri l’objectiu i resolgui el problema? No pas.

Les mesures clàssiques per satisfer als empresaris low cost que tan proliferen i afavorir l’acomiadament i la precarietat. A mig camí del no-res. Més del mateix, més atur, més crisi. Per tant ineficàcia i mesures errònies.

Cal pensar diferent. Fent el mateix, obtindrem els mateixos resultats. Estem governats per uns mesells.

Esperar que rebroti la construcció i així tornem a crear ocupació? Per què això passi caldrà esperar un mínim de 5 anys, un cop absorbit l’ingent estoc immobiliari.

Torno en el pensar diferent: Espanya té molta feina per fer. És un país per fer en molts aspectes. Cal potenciar negocis nous, on l’Estat sigui competitiu a nivell global i invertir-hi fortament. S’està parlant de negocis nous o amb potencial? Espanya pot créixer en energies renovables o en la indústria agroalimentària de valor afegit o en la indústria química, per donar alguns exemples. A Catalunya, tenim clústers industrials que estan agonitzant per falta de finançament. El de la maquinària a Girona o el de la moto, en són exemples. Tenim tancaments d’empreses constantment. Empresa que tanca, no es tornarà a obrir. Com volen crear ocupació així?

Canviar? Aquí res no canvia. S’ha deixat tot el pes de la reducció d’atur o de l’increment de la recaptació tributària a la represa del cicle econòmic, però això no passarà en els propers anys si res més no canvia.

 

Ja ho deia Einstein, si vols resultats diferents no facis sempre el mateix.