El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/planetapaisoscatalans
Articles
Comentaris

Dia 37. El diari Avui publica en l’edició d’avui una extensa informació sobre les produccions que el cinema català ha començat a rodar aquest any. Això ens ha permès veure la primera imatge promocional de la pel·lícula Segon origen, dirigida per Bigas Luna i que suposa l’adaptació cinematogràfica del Mecanocrit del segon origen de Manuel de Pedrolo. La imatge és la d’una desolada Barcelona a l’estil més purament hollywoodià de les grans superproduccions. De fet, aquesta pel·lícula aspira a tenir un finançament milionari, que inclou un possible ajut d’1,7 milions d’euros provinents de la Generalitat. A hores d’ara, i segons explica al diari el director de la productora del film, el periodista lleidatà Carles Porta, tot just estan acabant de tancar els darrers serrells del finançament i esperen poder començar a rodar a finals d’aquest any i acabar el film el 2010. Segons el productor, intentaran ser el màxim de respectuosos amb l’obra de Pedrolo, però l’adaptaran als nous temps. Porta afirma a l’Avui: «la història la protagonitza un nen negre, de qui depèn el futur de la humanitat i, amb la crisi tan forta que vivim, el futur de la humanitat depèn en certa manera d’un home negre, Barack Obama».  Els afeccionats a la ciència-ficció catalana sembla que estem de sort, perquè el cinema del país prepara una segona producció, el film que porta per títol Eva, promogut per l’escola de cinema ESCAC mitjançant la productora Escándalo Films. Eva serà, segons el seu director Kike Maillo, «un melodrama de ciència-ficció». La protagonista serà un robot i la pel·lícula estarà ambientada en una població universitària permanentment nevada. El pressupost del film és important: cinc milions d’euros i l’equip de guionistes que el preparen l’encapçala el reconegut autor i director teatral Sergi Belbel. El rodatge està previst que comenci el darrer trimestre d’aquest any.