El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/planetapaisoscatalans
Articles
Comentaris

Dia 38. Bones notícies pels afeccionats a la ciència-ficció del nostre país, per Sant Jordi veu la llum una nova publicació d’aquest gènere Catarsi. La revista de les Ter-Cat. El preu de venda al públic serà de 2,5 euros. No se n’ha aclarit la periodicitat ni la distribució. Malgrat que la publicació és presenta com «la primera revista catalana dedicada «íntegrament» a la ciència-ficció, la fantasia i el terror», no és la primera d’aquesta mena que apareix a les llibreries catalanes. Entre els precedents cal citar Lovecraft Magazine, una publicació de consum certament reduït que no va reeixir.  El primer número inclou vuit  relats (un d’ells d’Edgar Allan Poe), un assaig de Sergi Ruiz sobre el tractament de la ciència-ficció a TV3 i una entrevista amb l’escriptor Antoni Munné-Jordà, una de les persones que més entén de ciència-ficció al nostre país i un dels pocs exponents literaris autòctons. Els relats que es publiquen en aquest primer número s’han triat entre els més de 30 originals que han rebut els promotors de la iniciativa (22 dels quals estaven escrits en català, 4 en castellà i 4 més en anglès) a l’adreça de correu electrònic [email protected]. Catarsi neix a partir de les Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, terror i fantasia. Les tertúlies se celebren arreu del país i els membres que en formen part s’informen mitjançant aquesta llista de correu.