El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/planetapaisoscatalans
Articles
Comentaris

Dia 43. Avui, l’edició en línia de Tortosa d’El Punt publica una notícia a l’entorn de l’aparició d’una nova editorial en línia, de nom Petròpolis, que dirigeix Jaume Llambrich, un blocaire de l’Ametlla de Mar (Terres de l’Ebre). L’editorial, que no té afany de lucre, vol contribuir a la difusió de la literatura a la xarxa i disposa d’una col·lecció de relats de ciència-ficció. A banda de poder-ho llegir on line, o descarregar-se l’exemplar en PDF, l’internauta disposa de l’opció de comprar el llibre, que s’imprimeix sota demanda.  Els editors obren tres línies de publicació: una pròpiament de ciència-ficció, terror i fantasia; una segona de nous autors i una tercera d’escriptors clàssics. Pel que fa al gènere fantàstic, el primer llibre publicat porta per títol Relats curts de ciència-ficció, el qual recull les aportacions dels participants al Concurs de relats curts de ciència-ficció promoguts pel bloc Hespèria (del mateix editor de Petròpolis), convocat el setembre de 2008. La característica dels relats és que tots tenen un màxim de 140 caràcters, la mateixa llargada que un missatge de Twitter. La il·lustració de la coberta és de Kurai Sawada.