Sense govern


Els flamencs i els valons ja fa més de 400 dies que no tenen govern, i el sol continua sortint cada dia. No només això, Bèlgica, tot i el suposat desgovern, no té ni la meitat de problemes que poden tenir Grècia, Portugal o bé l’Estat Espanyol.
Encara que ho vulguin plantejar com a un cas excepcional, no ho és gaire, cada vegada que hi ha eleccions, quatre o cins mesos abans, els polítics de tots els colors desapareixen dels seus despatxos i no tornen, si és que tornen, fins passades unes setmanes de les votacions. Si per cas hi ha canvi d’amo a la butaca, la sensació de seient buit s’allarga uns mesos més fins que el nou llogater comença a remenar-hi el cul amb comoditat.

Mentrestant l’administració continua funcionant, i potser de manera més eficaç, ja que no hi ha polítics que interfereixin en les tasques diàries amb l’únic objectiu de sortir a la foto per poder repetir de seient més endavant.

Bèlgica és el recordatori que els polítics no són imprescindibles perquè les coses continuin funcionant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.