El Món de Reus, a contracorrent encara que no ho sembli

Aquest vespre el Josep Baiges presenta el seu llibre El món de Reus, basat en el seu bloc homònim.

Baiges ha obtingut un èxit espaterrant amb aquest bloc i per tant li han editat en llibre. Quan semblava que els blocs i els espais d’opinió reposats estaven condemnats per la simplificació simplista dels 140 caràcters del twitter o l’ ailaic del facebook, el Josep Baiges ens va demostrar que no eren els blocs els que estaven moribunds, sinó els blocaires. Quan els comptadors de visites s’ensorraven, potser per culpa de la lleugeresa del facebook o pel cansament que produeix llegir sempre el mateix, el Josep Baiges va trobar la fórmula per arrossegar milers de lectors. Felicitats ben merescudes!

Josep Baiges es lamenta que pel seu bloc el titllen d’ensucrat i pilota, i li sap greu, no perquè sigui un tou, sinó perquè fa un bloc amb tota la bona intenció del món i per això li emprenya que el titllin de parcial. En això també va a contracorrent. Baiges és dels pocs periodistes que construeix ponts entre persones, i que no es dedica a furgar amb els dits a les ferides per veure si infecten i del pus fer-ne notícia. Imagino que ho fa per amor al seu món de Reus. A algú que s’estimi la seva ciutat no li cap al cap que la discòrdia, la fel i les calúmnies entre ciutadans millorin en res la ciutat. Tant de bo que crei escola. Tots hi guanyaríem.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.