San Francisco, capital mundial de la biotecnologia

Adela Farré

La setmana vinent, San Francisco (Califòrnia, EUA) es convertirà un any més en la capital mundial de la biotecnologia, de la mà del banc d’inversions JP Morgan, que organitza la seva 29a Annual Healthcare Conference, on es donen cita cada any les grans empreses biotecnològiques i farmacèutiques internacionals, les noves companyies que busquen el seu espai en aquest altament competitiu mercat, els principals productors de tecnologies mèdiques i serveis especialitzats i, el més important, més de 4.000 inversors que busquen en aquest àmbit noves oportunitats de negoci.

La reunió de JP Morgan no és una fira o una trobada de partnering a l’ús, a la que una empresa pot assistir simplement pagant la inscripció dels seus delegats. A la trobada anual de JP Morgan t’hi han de convidar i això vol dir que l’equip d’aquesta consultora d’inversions ha de considerar que la teva empresa i els teus projectes poden ser d’interès per als seus clients. Són més de 300 les companyies que fan presentacions (el llistat complet i l’agenda es poden consultar a internet, registrant-te al web d’esdeveniments de JP Morgan, on durant la conferència es pot accedir també als webcasts de la majoria de presentacions que formen al programa); només una d’elles de l’Estat espanyol i precisament catalana, la farmacèutica Almirall, que farà la seva presentació dimecres 12. Tres quartes parts de les empreses que participen a la reunió són companyies que cotitzen en borsa, però també hi ha un nombre significatiu de companyies relativament petites que són fora del mercat borsari i que busquen capital per als seus projectes (el catàleg online ofereix informació financera de totes elles, les cotitzades i les que no ho són).

La creixent importància dels mercats emergents i, especialment, de Xina en el nostre sector queda demostrada pe fet que el programa inclou un track específic sobre aquests mercats emergents.

Però més enllà de les presentacions formals, la conferència de JP Morgan és una gran trobada on conflueixen més de 10.000 professionals del sector biotec i a l’entorn del quals’organitzen dotzenes de reunions, xerrades, còctels i, fins i tot, d’altres congressos.

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.