Europa segueix apostant per l’R+D en biotecnologia

Aquesta és la idea que es desprèn de l’article publicat en el darrer número de la revista Nature Biotechnology, que assegura que, malgrat la crisi, el 2009 les companyies biotecnològiques europees van augmentar un 7,9% les seves inversions en R+D, mentre que les seves contraparts nord-americanes les van reduir en un 1,6%. Aquest increment demostraria l’aposta per la innovació del sector biofarma europeu, que ja l’any 2008 havia incrementat globalment les seves inversions en recerca i desenvolupament en un 5,3%, un 2% en el cas de les companyies europees.

Les dades procedeixen d’un estudi (2009 EU Industrial R&D investment Scorecard) publicat per la Comissió Europea, realitzar en base a una enquesta a 400 companyies europees i a un miler de la resta del món. Els esmentats increments resulten encara més destacables si es té en compte que en el conjunt del sectors, el 2009 hi hagut una contracció de la inversió en R+D d’un 1,9%.

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.