Celebrant el naixement de Bioga

Marta Príncep

Visita a Santiago la setmana passada, amb la il.lusió de retrobar una ciutat que recordo que respira un ambient especial. I realment respon a les meves expectatives. Primer amb la benvinguda de Sonia Martinez, directora de la Fundación de Investigación, Desarrollo e Innovación del Complejo Hospitalario Universitario de Santiago de Compostela (IDICHUS), que després d’uns anys al PCB va retornar a la seva terra i ara es un bon pont entre les dues regions. I, el matí següent, amb els col.legues de Bioga, la nova iniciativa d’empreses biotec gallegues que es volen organitzar i fer-se un lloc a l’Estat i en l’àmbit internacional. Els companys de Bioga han posat molta il·lusió en aquestes I Xornadas Dinamizadoras: Fomento da competitividade na innovación biotecnolóxica i se’ls ha de felicitar per l’excel.lent organització.

El primer dia el vam dedicar al benchmarking dels diferents models de clúster i d’associacions existents a l’Estat. L’objectiu era conèixer quins reptes s’enfronten i quines sol.lucions s’han anat desenvolupat en els diferents entorns per agafar idees i models útils per a Bioga. Es va posar de manifest que els problemes són molt similars: excel.lent ciència, encara escassa transferència i immaduresa del sector empresarial, però també que estem en el bon camí per créixer. Ara bé, les solucions adoptades són diferents segons la regió: en uns casos s’ha optat per crear una agencia del govern autònom, en d’altres han estat  una fundació privada amb participació pública (Biocat), més enllà s’ha optat per associacions d’empreses i entitats, però tots els organismes s’adrecen al sector amb objectius similars: incrementar el networking entre les entitats del seu àmbit per afavorir sinergies i crear massa critica.

El dissabte el vam dedicar a l’estratègia empresarial i a conèixer experiències d’algunes empreses… I l’assistència va ser remarcable.

Donem, doncs, la benvinguda a Bioga, entitat a la qual desitjem molts d’exits i poder retrobar en els diferents fòrums de biorregions i reunions empresarials els dos impulsors de l’iniciativa: Carme Papin i Pedro Arenas.

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.