BioEurope Spring, al costat de casa…

L’any 2010 Barcelona va acollir la fira BioEurope Spring, referent de la biotecnologia a Europa per dos motius: és la fira més consolidada al continent i els seus organitzadors estan considerats per molta gent els millors coordinadors internacionals de partenariat que hi ha en aquest moment.

L’any passat la fira va fer rècord d’assistència en la seva versió de primavera a Barcelona 1738 assistents, un 12% més que l’any 2009 a Milà, i 9.016 reunions one-to-one, un 27% més que l’any anterior. Pel fet de portar la fira a Barcelona preveiem que hi hauria un augment de la participació catalana respecte a l’any anterior, i així va ser: 50 participants de Catalunya respecte als 15 de 2009. L’esforç, considerable, que va realitzar la ciutat i les entitats promotores del sector tant de Catalunya com estatals, va rendir resultats i es va facilitar la participació de les nostres empreses i oferir un aparador al món de la rellevància del nostre sector.

La següent lectura que calia fer eren les xifres de les edicions posteriors (tardor 2010 a Munich) i primavera (març 2011 a Milà) quant a empreses catalanes i espanyoles en front de les d’altres països, i comparar-les amb les dades anteriors a la realització de BES a Barcelona. La comparació de dades mostra que mentre l’edició de la fira de Madrid, el 2008, va comptar amb una participació d’empreses catalanes molts superior que d’edició de Milà de 2009 (20 van desplaçar-se a Madrid i només 7 a Milà), la celebració de l’esdeveniment a Barcelona el 2010 sí sembla haver animat les empreses catalanes a desplaçar-se a Milà aquest passat març, on hi han viatjat  21 companyies catalanes i 33 de la resta de l’Estat. La presència de les nostres empreses a la capital econòmica italiana s’ha multiplicat per tres des de 2009, mentre que la representació de biotecnològiques de la resta de l’Estat només s’ha incrementat lleugerament (de 26 el 2009 fins a les 33 d’aquest any).

Gràcies segurament a la celebració de la fira a Barcelona (on van prendre part un centener d’empreses de tot l’Estat, de les quals prop de la meitat catalanes) les nostres empreses s’han apropat a aquest certament i hi han trobat un espai adient pels seus esforços cap a la internacionalització, convertint la cita de Bio-Europe Spring en l’esdeveniment “del costat de casa”.

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.