Aires d’optimisme dels inversors en el sector

Montse Daban

El passat mes de febrer es va celebrar a Nova York un esdeveniment força exclusiu per als CEO del sector, la CEO & Investor Conference que organitza anualment la BIO, l’organització internacional de la indústria biotecnològica.

Durant la sessió de cloenda, els organitzadors van aprofitar per presentar un estudi que val la pena destacar. Per a la BIO i per a la consultora Ipreo, la majoria dels inversors consideren que la biotecnologia es mou en la direcció adequada, i que és un bon moment per invertir.

Conclouen els autors de l’estudi (http://insidebioia.files.wordpress.com/2011/02/bio-ceo-ipreo-biotech-investor-perception-study-final-2-15-2011.pdf) que els inversors nord-americans es mostren optimistes sobre el futur de la biotecnologia i que les inversions en aquest sector se seguiran comportant favorablement en els propers mesos. Una de les valoracions més interessants és que la major part d’inversors consultats consideren que la biotecnologia està infravalorada. Entre les àrees més atractives per als inversors, destaquen les malalties autoimmunes i l’oncologia, i prefereixen late-stage i small-cap sobre les altres opcions.

L’estudi, que recull les impressions de 135 inversors que mouen uns 166.000 milions de dòlars en salut i uns 38.000 milions de dòlars en biotecnologia, llença una previsió d’oportunitat per al sector: el percentatge d’inversors generalistes que té intenció d’entrar al sector l’any 2011 supera el dels que tenen intenció de sortir-ne. Bones notícies per a la inversió biotec en temps de crisi. El repte és fer que aquestes prediccions representin una oportunitat també per a les nostres empreses.

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.