Patacades reials
2 juny 2010 per Carles Ribera
Ja sé que com a declaració polÃtica resulta una mica banal, però he trobat l’argument definitiu per proclamar el meu independentisme irredempt: no vull pertà nyer a un paÃs en el qual si la reina ensopega i el rei la cull, la instantà nia esdevé la foto de portada de tots els diaris de l’endemà , dels editats a Madrid i també d’alguna capçalera monà rquica del Cap i Casal. No tinc pas res en contra d’Espanya ni de ses gracioses majestats (mentre no em vinguin a regnar a casa ni a imposar l’Estatut que em cal, que per al meu gust no seria pas el que ells volen sinó el mateix que té Portugal), però aquestes actituds llagoteres cap a determinats sÃmbols constitucionals amb potes trobo que tomben d’esquenes per més que donya Sofia se la fotés de cap.
No sé que en penseu vosaltres. Personalment trobo que perpetrar, amb el pretext de la reial trompada, titulars absolutament pilotes de l’estil Oportuna reaparición del Rey, o l’encara més devotament interpretatiu El rey exhibe reflejos en su reaparición pública, resulta com a mÃnim grotesc. Ah! I encara me’n descuido un altre que rebla el clau fins als extrems aquells d’incórrer en allò que al meu poble en diem barrejar naps amb cols o bé una variant més escatològica que m’estalvio. El Rey en forma, Chacón silbada, titulava un rotatiu d’alta consideració periodÃstica.
Una cosa és que d’aquest cas se’n faci un gag a Polònia, o es reculli en alguna revista satÃrica. Ara bé, comprovar la submissió coral de la suposada premsa lliure a la simpà tica causa monà rquica no resulta només curiós sinó que, posats a fer periodisme crÃtico-recreatiu, l’enfocanent majoritari resulta absolutament discriminatori cap a la distingida senyora que es va fotre la nata, que fins i tot sent la nata ben seva va haver de perdre el protagonisme medià tic en favor del seu senyor espòs. Monà rquics i sexistes.
(Publicat a l’Avui l’1 de juny de 2010)