El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada del llibre

Portada del llibre

L’editorial La Magrana acaba de reeditar Les ànimes grises, una magnífica novel·la de Philippe Claudel, una història colpidora, profunda, ben escrita i magníficament traduïda per Anna Casassas que passa en un poblet francès el 1917. Amb els espetecs de la Primera Guerra Mundial de teló de fons, Claudel conta la història d’un veterà fiscal retirat en un castell, teixint un retrat psicològic excel·lent que arrenca amb la trobada del cos d’una nena assassinada. No és ben bé una novel·la negra, però les revelacions al voltant del misteriós assessinat hi fan pensar i tampoc li faria cap nosa al gènere criminal si comptés amb un títol com aquest en les seves llistes. Un relat que avança amb energia narrativa i alhora manté una solidesa reflexiva que embolcalla el lector des de la primera a l’última pàgina. Editada ja fa un grapat d’anys, La Magrana l’ha ben encertada tornant a recuperar Les ànimes grises del seu fons editorial.