Vigileu amb els missatges directes que rebeu al vostre compte de Twitter

Si un amic o amiga us ha convidat via Twitter a formar part de la seva “Mafia family”, no cliqueu a l’enllaç i esborreu el missatge immediatament

Heu rebut d’un conegut aquest missatge directe (DM, en les seves sigles en anglès) a través de Twitter?
(Recordeu que els missatges directes no es publiquen al mur del nostre compte, sinó que només els podem veure des de l’apartat “Missatges”):

  • Hey, I just added you to my Mafia family. You should accept my invitation! 🙂 Click here: http://t.co/7AAPn4h

Si la resposta és afirmativa, esperem ser-hi a temps quan diem: NO cliqueu a l’enllaç!

A molts us sonarà el nom de Mafia Wars, un joc molt popular en xarxes socials com Facebook o Twitter. Doncs bé, un grup de gent va voler fer-ne un d’alternatiu i van crear Mobster World. No se sap ben bé amb quina finalitat (si per aconseguir més adeptes al joc o per crear llistes d’usuaris de Twitter per després llençar correu brossa), però ara la gent de Mobster World està fent servir una tàctica d’enginyeria social de la qual us volem alertar des de CESICAT. I és que, si nosaltres rebem el missatge directe a dalt descrit i cliquem als diversos enllaços als quals ens condueix, estem donant el nostre consentiment perquè Mobster World reenviï el mateix missatge tant a la gent que ens segueix com als coneguts que seguim nosaltres a Twitter.

Un missatge molt amagat

A la pantalla on nosaltres estem donant el nostre permís (negra, molt fosca, amb un botó de color vermell que ens anima a clicar-hi a sobre per “començar a jugar”), només hi ha un petit text al peu de la pàgina on s’hi pot llegir: “Click here if you don’t wish to invite your contacts automatically”, és a dir “Clica aquí si no vols convidar als teus contactes automàticament”.  Si no veiem el missatge i cliquem directament, estem donant permís a Mobster World perquè pugui accedir al nostre llistat d’amics de Twitter i enviar-los, de nou, el missatge directe que nosaltres havíem rebut.

Com desfer-nos de l’embolic

Si ja heu clicat a l’enllaç, no us preocupeu. Passa a les millors famílies. Només cal que seguiu aquests passos:

  • Aneu a Configuració.
  • Llavors, cliqueu a Connexions.
  • Us apareixerà un llistat d’aplicacions a qui heu donat permís per diverses coses. Entre elles, n’hi ha d’haver una amb el nom de Mobster World.
  • A sota d’una breu explicació de l’eina, hi trobareu un enunciat de color blau que diu “Revocar accés”.
  • Premeu-lo i deixareu d’enviar missatges als vostres contactes sense el vostre coneixement.

Recordeu: Penseu-vos-ho dues vegades abans de clicar un enllaç!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Enginyeria social, Fraus, Xarxes socials i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.