El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/donesllagostera
Articles
Comentaris

L’exposició “Grans Dones” es podrà veure fins al proper cap de setmana al local social de la Caixa

Inauguració de l´exposició "Grans Dones".

Inauguració de l´exposició “Grans Dones”. diari de girona

LLAGOSTERA | DDG L’Associació Dones d’Arreu de Llagostera va inaugurar ahir diumenge al local social de la Caixa de Llagostera l’exposició “Grans Dones” en homenatge a les dones de més de 90 anys de Llagostera.
La mostra, que s’emmarca en els actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es podrà veure fins al proper cap de setmana, des de les dotze del migdia fins a les dues de la tarda i des de les sis fins a les vuit del vespre.
L’exposició és un recorregut per la vida de dinou dones a través de les seves fotografies i testimonis. Vol ser un homenatge però a la vegada també una reivindicació del paper de la dona. El muntatge de l’exposició de Grans Dones de Llagostera s’ha fet a partir d’entrevistes amb les dinou dones sobre la seva vida, les seves preocupacions i els seus desitjos. Així, al llarg de la mostra, sorgeixen diversos temes que han afectat de manera molt directa a aquestes dinou dones com la guerra, l’exili dels pares, la mancança d’estudis i la convulsa situació política actual. Així mateix, les protagonistes també debaten sobre el paper de la dona en la societat i fan referència a temes tan actuals com l’estat i la gestió dels refugiats.
Les protagonistes d’aquesta mostra de Grans dones de LLagostera són Amèlia Calvet (1919), Anna Codolar (1922), Consuelo Salvadó (1921), Conxita Rebert (1924), Fina Balmaña (1923), Josefa Díaz (1923), Lluïsa Bosch (1923), Margarita Nuell (1920), Maria Postigo (1919), Maria Rissech (1925), Maria Roget (1925), Mercè Terés (1925), Mercè Tibau (1923), Montserrat Soler (1924), Núria Lloveras (1925), Paquita Bancells (1922), Pepita Solé (1923), Pilar Vila (1925) i Rosa Pagès (1925).