“Thank You & Goodbye” Murdoch

[Youtube]H3SfSBjo7YE[/Youtube]

Un dels magnats de referència del món com és Rupert Murdoch ha ofert una de les imatges més decadents aquests dies (un bon resum a BBCMundo). Per molt imperi periodístic que tingui i per molt que sigui un model a desitjar per a molts grans empresaris de la comunicació, la compareixença davant d’una comissió del Parlament britànic posa en evidència que hi ha un model de periodisme sense escrúpols i sensacionalista que trenca els fonaments del que haurien de ser els principis periodístics. Ja no es tracta del famós off the record convertit en notícia sinó concentrar informació per tenir poder i convertir un diari sensacionalista com The News of the world en una eina maquiavèl·lica.

Les imatges d’ahir per l’intent d’agressió i la declaració de Murdoch al costat del seu fill James parlen soles. És indefensable que un magnat com ell es defensi declarant que no sabia res de les escoltes telefòniques, malgrat va admetre sentir-se “avergonyit”. Està tenint el final que mereix aquest cas: un imperi mediàtic contra les cordes i un magnat víctima de les seves pròpies ànsies de poder, influència i riquesa. El diari s’ha acomiadat dels lectors amb un Thank You & Goodbye, que seria com dir-li Thank You & Goodbye Murdoch!

Albert Camus: “Una premsa lliure pot ser bona o dolenta, però sense llibertat, la premsa mai serà una altra cosa que dolenta.”