El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

 

 

Em sembla impresentable que la ministra de Defensa Margarita Robles, surti a fer declaracions sobre la crisi sanitària en un país democràtic i ho faci en una televisió, La Sexta, tendenciosa i centralista. I a més em sembla impresentable que la senyora ministra aprofitant l’altaveu de l’unionisme critiqui amb duresa la gestió del MHP Quim Torra, quan aquest el que demana és confinament de Catalunya i Madrid, tal com ho recomanen els experts científics apolítics.

Ara entrarem a la deriva que mentre duri aquesta crisi sanitària no es podrà criticar al Gobierno, faci el que faci, perquè amb el coronavirus es pot justificar tot, fins i tot aquesta centralització descomunal de les competències i aquest militarisme brutal, que els que tenim una edat, ens porta just en l`època franquista quan un general era  “l’autoritat”.

Adverteixo que aquest pas que han fet els Socialistes i els de Podemos d’una manera o altra el mantindran durant la post crisi sanitaria, i el missatge de VOX, com el COVID-19, ja haurà infectat a tots els partits. El futur econòmic i polític d’aquest país, és molt negre.

Avui la Marta Vilalta, en nom d’ERC, ha perdut una ocasió formidable de defensar la política sanitària catalana i de les alertes que fa el President Quin Torra i la Consellera de Salut Alba Vergés cada dia de confinar Catalunya i Madrid i de denunciar la incautació per part de l’Estat de productes sanitaris bàsics que la sanitat catalana ja tenien comprats. La Marta, quan li han demanat des de Madrid,  la seva opinió de les paraules del President Torra, com dic, en lloc de defensar el Govern català, s’hi ha posat de perfil, dient simplement que ara no és moment de polèmiques, unes paraules aprofitades per Margarita Robles, per tornar a criticar al President.  De fet, no sé si a vosaltres, però a mi m’estranya molt el silenci del Grup parlamentari d’ERC a Madrid i del loquaç Gabriel Rufián en tot aquest període. Cap retret a les accions de Pedro Sánchez ni dels ministres responsables de l’Estat d’excepció per la seva mala política denunciada reiteradament aquí per la Consellera Vergés?