El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/francesccasadella

Arxiu de setembre, 2011

10 raons per estimar WordPress

Wordpress con corazon en el logoDesprés d’haver participat en la gestió de diversos projectes a Internet que van des de programacions “a pèl” de webs, blocs i botigues on-line fins a la utilització de sistemes ja predefinits de gestors de continguts com Drupal, Joomla, Flash, Magento o Prestashop, passo a enumerar les 10 raons per les que crec que WordPress és la millor tecnologia existent avui en dia per a dur a terme un bloc i una web corporativa de qualitat:

1) Preparat per a la Comunicació 2.0 i equipat amb diversos elements per fomentar el diàleg, els comentaris i la participació entre persones.

2) Màxim control del Posicionament Natural (SEO). Permet modificar fàcilment el títol, descripció i URL de cada apartat de la web i de cada post, així com afegir-hi categories i paraules clau.

3) Gestor de continguts fàcilment actualitzable, fins al punt que els administradors tenen la possibilitat d’editar els continguts fent doble clic a sobre la mateixa web.

4) Complement a mida per a campanyes de publicitat on-line (SEM) al permetre la creació d’una landing page on aterraran els usuaris que vinguin dels anuncis que hàgim creat al Google Adwords, Facebook, Linkedin, baners en portals, etc.

5) Pensat per a liderar la presència a les xarxes socials i portar-hi a terme diferents estratègies segons els nostres objectius: atraure tràfic cap a la web, augmentar la nostre base de dades, creació de sorteigs o promocions amb la seguretat que s’anirà adaptant a les noves xarxes que vagin sorgint, com és el cas actual del botó “+1” del Google+.

6) Més de 25.000.000 de pàgines web utilitzen ja aquesta tecnologia de programari lliure i gratuït i compta també amb una enorme comunitat de desenvolupadors i dissenyadors que n’asseguren la seva continuïtat així com l’aparició constant de nous widgets, gadgets, plug-ins, themes i actualitzacions en general.

7) Bon amic dels Dispositius mòbils. La nova plantilla que ve instal·lada per defecte, la “Twenty eleven” detecta quin dispositiu està accedint al bloc o la web i s’adapta perfectament a la seva pantalla.

8 ) Inclou un canal RSS per permetre la sindicació de continguts, els pings, retroping i retroenllaços.

9) Estratègia i flexibilitat. Ens permet anar creixent a mesura que avança el nostre projecte, per exemple, creant una xarxa social pròpia per a la nostra comunitat de seguidors amb eines com el Buddy Press o també ampliar el bloc per convertir-lo amb una botiga on-line amb el WordPress e-Commerce.

10) Disposa d’una versió simple per a blocs (www.wordpress.com) i d’una versió professional per allotjar al teu servidor (www.wordpress.org).

I tu, què en penses del WordPress?

·

·

setembre 26th, 2011

Ingredients per a un bon “Community Manager”

INGREDIENTS:
· Marca Peronal
· Identitat Digital
· Habilitats comunicatives
· CMS WordPress
· Api’s, Rss, Themes, Html, Php,
MySQL, Apache, Ftp
· SEO i SEM
· SMO, FEO i SMM
· Google Analytics, Adwords,
Adsense, Alerts, Reader,
Feedburner, Documents,
Webmaster tools, Maps
i Streetview.
· HootSuite
· Networked Blogs
· Facebook, Tuenti, Twitter, Yammer, Google +, LinkedIN, Foursquare, Gowalla, Xing, FlickR, Picassa, Youtube, Vimeo, Blip.Tv, iTunes, SoundCloud, Del.licio.us, Diigo, FriendFeed i SlideShare

ELABORACIÓ:
Comencem l’estratègia culinària amb un principi de marca personal o identitat digital i amb les habilitats comunicatives i les tàctiques SEO, SEM, SMO, FEO i SMM ben preparades.

Agafem el WordPress i el posem sobre la taula per dissociar-ne els principals elements i tecnologies associades a la internet actual com els RSS, API’s, Themes, Web Services, W3C, HTML, XHTML, PHP, MySQL, Apache, FTP i Smartphones.

Utilitzem les eines del Google Analytics, Adwords, Adsense, Alerts, Reader, Feedburner, Documents, Webmaster, Maps, Streetview, Networked Blogs i Hootsuite per potenciar-ne el sabor.

Ho vinculem a les xarxes socials més adients segons l’estratègia com Facebook, Tuenti, Twitter, Yammer, Google +, Foursquare, Gowalla, LinkedIN, Xing, FlickR, Picassa, Youtube, Vimeo, Blip.Tv, iTunes, SoundCloud, Del.licio.us, Diigo, FriendFeed i SlideShare.

I en acabar fem un Mashup de tot plegat i ho posem a la Thermomix. Ajustem el programa entre el 2 i el 3.0, ens n’anem a dormir i (sorpresa!) l’endemà al matí ja tenim un Community Manager per llepar-se els dits!

NOTA: Si no disposes de Thermomix o et falta algun ingredient encara pots apuntar-te al curs d’especialització en blocs corporatius, Xarxes Socials i Eines 2.0 per a Community Managers. Informa’t aquí.

setembre 19th, 2011

Què és LiveStream?

Em proposo rependre el fil del Fil d’Ariadna després de llegir aquest breu post al bloc Marketing de Guerrilla i quina millor manera de fer-ho que traient a escena una de les meves eines 2.0 preferides: el LiveStream.

Livestream: Retransmissió de video on-lineUn petit resum d’aquesta gran aplicació:

· Nom: LiveStream
· Weblivestream.com
· Creació: any 2007
· País: Estats Units (NY)
· Treballadors: + de 100
· Eslògan: “Be There”
· Idioma: Anglès
· Eines Similars: Ustream, Justin.tv, Stickam, Relay
· Per a què serveix: Per crear el teu propi canal de televisió professional i emetre en directe qualsevol esdeveniment per a tot el món i de manera senzilla via web, bloc, Facebook i/o smartphones.
· Què necessita per a funcionar: Un ordinador, una webcam (o un ordinador amb webcam integrada) i una connexió a Internet.
· Quin preu té? La versió estàndard és totalment gratuïta. També disposen d’una modalitat Professional de pagament que permet l’emissió “punxant” varies pistes d’àudio i vídeo en alta qualitat.
· Com funciona? Entrar a livestream.com, donar-se d’alta gratuïtament, configurar el teu canal de televisió, decidir si vols emetre via Webcaster (versió senzilla), Studio (Versió més complerta) o descarregar-te el programa també gratuït i emetre des del teu ordinador (no és necessari). Ja només queda seguir els passos per configurar el canal de televisió que has creat per tal que et vegin des de la teva pàgina de Facebook, web, bloc i/o smartphones, obrir el xat que porta integrat i que recollirà els comentaris que et vagin vinguent de Facebook, Twitter i Livestream i avisar a tots els clients, amics i coneguts que comença l’espectacle en directe! (captures de pantalla Livestream)
· Adient per a: Retransmetre en directe presentacions, notícies, concerts, accions de màrqueting, rodes de premsa, conferències, classes, esdeveniments esportius, el temps… les possibilitats son infinites i segur que cada empresa pot trobar la seva.
· Curiositats: 1) Anteriorment aquesta eina s’anomenava “Mogulus” però aviat els seus creadors van veure que el nom no resumia els beneficis del servei i van canviar-lo per “LiveStream”. 2) L’any 2009 la blocaire Lynsee va ser la primera en retransmetre en directe per a tot el món el part de la seva primera filla… així que compte, utilitzar aquesta eina enganxa i molt. 😉

Per exemple, a nivell professional l’he utilitzat per retransmetre en directe les dues assemblees generals de la Cooperativa Som Energia i permetre així seguir-les des de casa als socis que no podien assistir-hi. Un dels aspectes positius és que a través del Facebook i del Twitter també podien realitzar preguntes que es responien en directe durant el torn de preguntes. A nivell formatiu, trobo que representa molt bé l’essència d’una eina de comunicació 2.0 i m’agrada utilitzar-la al final de les classes per demostrar les grans prestacions que ofereix i el fàcil que és utilitzar-la.

Per acabar, un agraïment molt especial a @losimo que és qui va mostrar-me l’existència d’aquesta brillant eina.

setembre 7th, 2011


Curs per a Community Managers a Girona
SUBSCRIU-TE AL BLOC VIA MAIL: Clica aquí per activar la subscripció SUBSCRIU-TE AL BLOC VIA RSS: Clica aquí per activar la subscripció

Entrades recents

setembre 2011
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blogroll