El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/hervepi
Articles
Comentaris

El dissabte 16 d’abril amb l’entitat Aire Nou de Bao he pogut participar a la celebració dels actes de la sant Jordi a Cànoes.

Es podria criticar el fet que s’hagi celebrat una setmana abans de la data correcta i segurament més coses, però no és el meu propòsit.

Com en cada municipalitat de Catalunya nord trobem elegits preocupats pel futur de la llengua catalana.

A Cànoes, han decidit fer aprovar pel Consell Municipal una Carta a favor de la llengua catalana, semblant a la Carta del Consell General o la Carta de Perpinyà.

Més enllà de la satisfacció d’haver aconseguit aquest primer pas, els mateixos responsables d’aquesta municipalitat rossellonesa tenen una altra preocupació: COM APLICAR LA CARTA? Són elegits, tenen voluntat i responsabilitats però els falta consells i eines, i no volen que la Carta quedi com les dues altres: inaplicades.

No existeix encara a Catalunya nord un veritable organisme institucional que ajudi a sortir de l’impàs.

Fa un parell d’anys havia de néixer un sindicats de batlles per a la promoció de la identitat catalana. Aquest projecte s’ha quedat adormit.

Contràriament al que passa a altres territoris de l’estat francès no hem sabut crear una oficina de la llengua catalana. Hi ha hagut projectes, han mort a l’ou.

Tanmateix nos caldrà respondre a les esperes d’aquests qui volen tirar endavant.