El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/hervepi
Articles
Comentaris

Ja fa un any que les escoles de Perpinyà llueixen les banderes francesa i europea, fa un any que són privades de la bandera catalana.

Per recordar:

Per les vacances de Tot sants del 2010, el llavors recent batlle de Perpinyà en Jean-Marc Pujol -UMP- decidia seguir les normes nacionalistes imposades pel govern de l’estat-nació. Fa un any, tornant de la setmana de vacances de Tot sants, els mestres i alumnes de les escoles de Perpinyà descobrien a les entrades de llurs establiments la bandera francesa acompanyada de l’Europea.

Aquest símbol nacionalista francès ha estat posat sense avisar els directors d’escoles, i sembla, sense que se n’enterri el Consell Municipal.

Uns quants somiaven que s’hi afegeixi la bandera catalana, com ho sol posar el batlle de Perpinyà a la Casa de la Vila, però les setmanes i els mesos passaven i res, ni l’ombra d’una senyera.

Quan uns directors d’escoles van demanar la bandera nostra, se’ls va respondre   “Cela couterais trop cher”, és clar en temps de crisi no hi ha mitjans per aquestes coses, cal estalviar.

El 16 de març de 2011 vaig enviar un correu al Jaume Roure, elegit a la catalanitat per a demanar-li explicacions. No me va respondre, llavors li vaig telefonar, va semblar sorprès, no sabia res de la història de les banderes, i se va comprometre a solucionar el problema.

La primevera havia passat, havien florides totes les flors del país, però de quadribarrades a les escoles públiques de Perpinyà: ni una. El juny vaig encontrar l’alcalde, el Jean-Marc Pujol i entre altres coses me vaig plànyer d’aquest tema. Com Perpinyà la Catalana, aquesta ciutat que ha estat Capital de Cultura Catalana, com és possible que no trobi pas uns quants euro per a posar banderes catalanes. De sorprès ell no n’era, me va afirmar que dos dies abans havia firmat personalment una directiva municipal per a posar aquestes banderes ja tan demanades.

Ha passat l’estiu, el setembre ha neixit “Perpinyà la catalana més que mai“, segons sembla una comissió municipal i extra municipal prepara un pla de política lingüística (estic segur que se farà però voldriï sobretot que s’apliqués) però a les escoles de Perpinyà la Catalana més que mai, com a les escoles de Perpinyà la catalana, les banderes catalanes encara no hi onegen tret de les escoles Arrels i Bressola.