CARTA ALS REIS PER A LA GARRIGA

Ordenant i repassant l’hemeroteca, m’he pogut retrobar amb un article publicat en aquest mateix mitjà fa quatre anys anomenat Carta als reis per a la Garriga. Aleshores, com a candidata a l’alcaldia del meu poble per Convergència i Unió, el meu escrit tenia com a intenció figurada traslladar als Reis d’Orient els meus somnis i la meva visió de com m’agradaria que fos la Garriga.

Ara, malgrat que molts d’aquells somnis són plenament vigents, els moments difícils que estem vivint em fan afirmar que no és  moment de demanar sinó d’oferir. I  que pot, en definitiva, oferir una formació política com CIU a la Garriga? Pot oferir, en primer lloc, el treball  il·lusionat d’un equip d’homes i dones que formem part d’aquest projecte.

 A la Garriga, quan expliquem què és la política, diem simplement que es tracta de fer propostes per que millori el poble i millori la vida de la gent que hi viu. Fer propostes, així de fàcil, així de simple. Per tant, el que també podem oferir, són les nostres propostes.

 En aquest sentit, i en el marc del debat d’aprovació del pressupost municipal per l’any 2011, el grup municipal de Convergència i Unió de la Garriga va traslladar a l’equip de govern diverses propostes. Unes propostes, que des de l’àmbit pressupostari,  s’emmarquen en la necessitat de fer un pressupost real, veritablement auster i on s’apliqui el principi de prudència pel que fa a la previsió d’ingressos. Unes propostes, que des de l’àmbit polític, s’emmarquen en la necessitat de tenir una societat civil forta i organitzada, de disposar de mitjans i estructura per afrontar el futur de les persones i famílies amb menys recursos i en la necessitat de dur a terme una veritable dinamització econòmica de la Garriga.

 Fruit de les propostes del grup municipal de Convergència i Unió de la Garriga es va arribar als següents acords amb l’equip de govern:

1. Congelar 200.000 € del pressupost de despeses a l’espera d’una primera proposta de l’equip de govern en el sentit de quines partides econòmiques seran bloquejades, partides aquestes  que hauran de ser posteriorment consensuades a nivell polític.

2. No dur a terme cap inversió durant l’any 2011 sense el consens de totes les forces polítiques amb la finalitat  d’analitzar la seva necessitat,  oportunitat i viabilitat econòmica.

3. Cercar, en un període màxim de dos mesos, un acord definitiu amb la Fundació Asil Hospital per la cessió definitiva de l’edifici de l’antic CAP, entenent aquest acord com un pas de futur  i de valor afegit des del punt de vista sanitari i assistencial a la Garriga .

4. Definir, en un període màxim de dos mesos, un seguit de propostes d’actuació en l’àmbit del foment de l’ocupació i la dinamització industrial i comercial.

5. Disposar, de manera immediata, d’un Pla de dinamització dels polígons industrials per poder actuar en aquest àmbit.

6. Fer públic, i parlar obertament, del Pla de viabilitat d’un aparcament en el centre, actualment  en mans de l’equip de govern, per preveure actuacions de futur entenent que solucionar el problema de l’aparcament en el centre és una prioritat.

Arrel d’aquests acords, el grup municipal de Convergència i Unió de la Garriga es va abstenir en la votació dels pressupostos municipals per facilitar una clara aprovació dels mateixos en un moment en que cal unir esforços, en un moment en que cal passar de les paraules als fets i pujar el llistó dels nostres reptes amb la finalitat de generar riquesa social, cultural i econòmica.

 En moments difícils com els que estem vivint ni ens desentenem ni ens volem desentendre del present i futur de la Garriga i defensem la necessitat de que les forces polítiques arribin a  acords  reals i palpables que millorin el poble i la vida de la gent que hi viu. Varem ser escollits per quatre anys i seguirem treballant fins l’últim dia.

 Aquesta és la Carta als Reis per a la Garriga que enguany escrivim amb humilitat per explicar a tothom que és possible fer realitat els  somnis si hi aboquem esforç,  il·lusió,  constància, esperança i ambició.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.