UN MANIFEST DE LA BRESSOLA

Dimarts passat tenia lloc a Barcelona un concert de presentacio del tercer CD de musiquetes realitzat pels Amics de la Bressola i titulat: “1, 2, 3…pica Bressola”. Hi heu de pensar pels vostres regals de Nadal. Es una magnifica realitzacio on van col.laborar més d’una trentena d’artistes: musics, cantants, etc. En aquesta circumstancia vaig llegir, en nom del Consell d’Administracio de l’escola, la següent Declaracio

DECLARACIO .

La Bressola, escola immersiva, laica i associativa de Catalunya Nord ,

Vist el projecte de llei d’harmonització educativa presentat pel ministre del govern espanyol, Sr Wert,

Constata que aquest projecte fa del català una llengua subsidiària i facultativa dins el sistema educatiu del Principat de Catalunya i de les altres comunitats autònomes on aquesta és llengua pròpia.

Recorda que d’ençà de l’anomenada transició democràtica, fa més de quaranta anys, el català és la llengua vehicular de l’ensenyament al Principat de Catalunya..

Que aquest model lingüístic d’immersió, avalat pels governs successius, reconegut com a modèlic per la Unió europea, ha sempre recollit àmplies majories al Parlament de Catalunya i, darrerament, al juliol 2009, amb la llei d’Educació.

Que l’ensenyament immersiu ha afavorit la convivència de la població autòctona i de les diverses comunitats immigrants contribuint aixi a l’integració d’aquestes en el poble català

Que aquest projecte espanyol realitzat amb el pretext de complir els requisits d’Europa és, en realitat, un intent de fomentar un conflicte lingüístic al nostre país.

Que el govern espanyol intenta així posar un entrebanc més al procès d’autodeterminació democràticament ratificat amb les eleccions del 25 de novembre.

Per aquests motius,
La Bressola ens felicitem :
– que la consellera d’educació, Sra Irena Rigau, hagi manifestat públicament el rebuig i l’indignació del govern català en front d’aquest nou atemptat contra el nostre poble
– que aquesta reacció hagi rebut el suport del conjunt de la comunitat educativa, de la quasi totalitat de les nostres institucions, i de la societat civil i política
En aquestes decisives circumstàncies assegurem els nostres germans del sud de les Alberes d’una plena i entusiasta solidaritat. Avui més que mai TOTS SEM ESCOLA !