Europees

A votar !

Els catalans del « Rosselló i pais adjacent de Cerdanya » ho tenim pelut per votar.
No pas per falta de candidats : 25 llistes amb 10 candidats i 10 suplents a cadascuna en una megacircumscripció electoral que va de Burdeus a Nimes : el « sud-oest » que aplega les actuals i amenaçades regions de « Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées i Aquitaine ». Deixi els noms en francès perquè aquestes ja són creacions purament tecnocràtiques de la plutocràcia parisenca, regions ja totalment artificials. Però ara Paris considera que són massa petites i té el projecte d’ampliar-les reduint llur nombre (22) de meitat. En caldrà parlar més endavant.
Tornem a les europees. Regió i Pobles Solidaris (RPS) que presenta candidats a les megaregions que inclouen Bretanya i Còrsega aquí no presenta cap candidat. Ara bé : ni el cors François Alfonsi ni el bretó Christian Guyonvarc’h tenen cap possibilitat de ser elegits encara que facin un resultat fantàstic al llurs països respectius : els països autèntics són negats en un magma electoral que té per funció precisament de no permetre la llur representació. Malta tindrà 6 diputats. Còrsega o Bretanya 0 ! És evidentment « insostenible » .
En quant a la minoria nacional catalana de la RF en procès d’assimilació ni parlar-ne. No hi ha evidentment cap llista que nos representi. Això que hi tindriem dret perquè si hi ha una terra europea que al llarg dels segles fou repetidament castigada pels conflictes entre els dos estats que nos fan la guitza, el francès i l’espanyol, és ben bé aquest recó de Catalunya. Mentres no hi hagi la més que necessària reparació històrica, en nom d’aquesta minoria demanem a tots els eurodiputats catalans i també a tots els eurodiputats de l’Aliança lliure europea que nos representin. Aquí és ben dificil de decidir per qui anar a votar..

Allà baix avui ho teniu més fàcil : cal anar a votar
1) cal anar a votar per mostrar que Europa es mereix Catalunya com a nou Estat membre perquè sem un poble europeu ab initio
2) cal anar a votar evidentment per aquestes llistes que recolzen el dret a decidir a casa nostra