L’estil Sarkozy

Nicolas Sarkozy, el nou president de França, ha deixat clar quin serà el seu estil. En el seu discurs d’investidura va prometre que trencaria amb el passat i que el seu pas per l’Elisi suposaria un canvi important de la França desastrosa que ha deixat el seu antecessor Jacques Chirac, fent una declaració d’intencions que sumada als reptes que haurà d’afrontar no li serà gens fàcils de complir.
El nou mandatari francès vol trencar amb la vella tradició que el president de la República ha de tenir una mera funció d’àrbitre, i es proposa intervenir sovint. Tampoc es vol limitar a comparèixer només un cop l’any davant de l’Assemblée Nationale, la qual cosa suposarà una reforma constitucional.
Sarkozy s’ha proposat portar la presidència amb un nou estil, trencant motlles i exercint el poder amb mà ferma. Amb tot, com a president haurà de ser molt més prudent del que ho ha estat en campanya, perquè avui representa totes les sensibilitats que hi ha a França, la dels seus amics que controlen les principals fortunes del país, però també les dels francesos que cada dia mostren el seu descontentament cremant cotxes en la perifèria de les grans ciutats.