Mino Porcelli

M’han recomanat el film Il Divo , que tracta sobre alguns aspectes de la vida de Giulio Andreotti, senador vitalici, set cops primer ministre d’Itàlia i vuit vegades ministre d’Afers Estrangers. La vida d’Andreotti, absolt el 1979 per l’assassinat d’un periodista, és plena d’ombres.
És curiòs com ara tots ens sorprenem de les maneres de Silvio Berlusconi i de com aquest des del poder pretén impulsar lleis que el protegeixin perquè no pugui ser jutjat. Això no és nou a Itàlia, Andreotti n’era tot un mestre.

No sé si realment aquest film ( Il Divo) val la pena, ni si explica l’assassinat del periodista de Perugia. Si més no el tema m’ha servit per recordar a un col·lega mort per fer la seva feina, com Anna Politkóvskaya i tans altres..
Mino Pecorelli és el nom del periodista que va ser assassinat abans de publicar documents que demostraven les vinculacions d’Andreotti amb la mafia.