L’oficina de turisme

Fa pocs dies van treure el Niu de la Rambla de Girona. Va ser polèmic quan s’hi va posar, i no discutiré amb artistes i experts sobre la seva utilitat. No sé tampoc si té cap relació la desaparició del Niu amb el fet que dilluns es tanqui l’oficina de turisme de la rambla de la Llibertat. Però el que sí que tinc clar és que aquesta oficina històrica, que es va obrir l’any 1989, està situada en un lloc privilegiat de Girona i que és un error que es tanqui. Un establiment que ha d’informar i atendre les consultes dels turistes ha d’estar situat al centre neuràlgic del Barri Vell. La Granja Mora, per exemple, hauria estat un lloc perfecte, si és que la idea era marxar de la Rambla. Aquest punt d’atenció serà substituït per una oficina turística a l’edifici de la nova seu de la Generalitat. Un lloc perfecte per a la gent del país que anirà a l’antic Santa Caterina a presentar denúncies als Mossos o a fer gestions administratives, i menys adient per acollir turistes.