‘Carrot revolution’

LLUÍS SERRAT

El petit teatre de Bescanó ha estat notícia arreu del món; ahir en parlava l’edició digital del The New York Times i tota la premsa internacional. A Bescanó ha començat el que s’ha batejat amb el nom de carrot revolution, la revolució de la carrota o de la pastanaga. Es tractava de fer una acció ben senzilla, aprofitant una escletxa legal: vendre pastanagues amb una entrada de teatre de regal. D’aquesta manera s’evitava pagar el 21% de l’IVA que el govern del PP imposa a la cultura i es pagava només el 4% que correspon a les hortalisses. Quan es trepitgen els drets dels ciutadans, com s’ha fet amb la cultura, la societat civil reacciona i en aquest cas ho ha fet d’una manera imaginativa. Un petit gest, que en el fons es revolucionari i planta cara. És l’única sortida que tenen els ciutadans davant els abusos del poder, la desobediència civil o les trampes legals. Tinc clar que, d’una manera o d’una altra, farem la consulta sobiranista.