Atzucac

Les entitats gironines que treballen en matèria de cooperació per al desenvolupament es troben amb greus dificultats per continuar la seva tasca solidària. Fins i tot en alguns casos han quedat molt tocades, pràcticament desmantellades, i en perilla la subsistència. La Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines ha llançat un crit desesperat d’alerta. La Generalitat s’havia compromès a aportar 119.00 euros per a projectes de cooperació i no ha arribat ni cinc. S’estan buscant a la desesperada aportacions privades, es fa una campanya a la recerca de gent solidària, de moment amb poc èxit. El resultat és que no es pot assumir ni la recollida d’aliments de la campanya de Nadal per al poble sahrauí, i la continuïtat de la majoria de projectes de cooperació trontolla. Les perspectives per redreçar-ho no són gaire bones i moltes d’aquestes entitats estan en dificultats, en un cul-de-sac, un carreró sense sortida, un atzucac