El Papa, Lady Gaga i el Nadal

Una de les notícies que ha protagonitzat l’actualitat d’aquests dies ha estat la visita a Barcelona de Benet XVI. El Papa ha fet unes declaracions que han aixecat força polseguera: ha afirmat que a l’Estat espanyol hi ha “un secularisme fort i agressiu” que és comparable a l’anticlericalisme dels anys 30.

Un altre dels fets noticiosos destacats de la setmana ha estat l’èxit espatarrant que Lady Gaga ha obtingut als premis MTV Europa, on ha resultat guanyadora a les categories de millor artista pop, millor artista femenina i millor cançó (per “Bad romance”).

L’excèntrica cantant, que es diu en realitat Stefani Joanne Angelina Germanotta, no té inconvenient en relatar una de les seves aficions d’adolescent: “I snorted coke off a Bible”, és a dir, que esnifava cocaïna sobre la Bíblia.

Jo no sé si els costums de Lady Gaga són una pràctica generalitzada, però crec que el Sant Pare estarà content de saber que a Barcelona la gent té moltes ganes que arribi una de les festes més important del Cristianisme: el Nadal.

No sé si per motius religiosos, per seguir la tradició, per fomentar el consum o senzillament per la il·lusió de celebrar alguna cosa en aquests temps tan convulsos, el cas és que a la ciutat ja han començat a penjar-se els primers llums de Nadal, a la premsa es parla dels nous caganers de l’any, hi ha botigues que venen productes nadalencs i els veïns de l’edifici de davant dels Jardinets de Gràcia que veieu a la fotografia ja han col·locat l’arbre a la seva porteria.

I fins i tot, he de confessar que a mi m’han regalat un calendari d’advent i que estic desitjant que arribi l’1 de desembre per encetar-lo!

Per si ja esteu contagiats d’aquest esperit nadalenc, aprofito per recomanar-vos algunes lectures:

  • “Cançó de Nadal” de Charles Dickens (el gran clàssic, vaja)
  • “El Poema de Nadal” de Josep Maria de Sagarra (un altre llibre que no pot faltar)
  • “Bon Nadal, Àlex” de Hanne Türk (el ratolí que el protagonitza és el meu personatge infantil preferit)
  • “El Nadal de Hèrcules” Poirot d’Agatha Christie (un Nadal complet amb crim inclòs)
  • “El Nadal d’un nen a Gal·les” de Dylan Thomas (els records d’infantesa de l’autor)
  • “Un record de Nadal de Truman Capote” (una altra obra amb rerafons autobiogràfic)
  • “Nadal a Porto” de Teresa Pàmies (un llibre de viatges de la qui va ser guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes de l’any 2001)
  • I, per suposat, el poema de l’irlandès John F. Deane “Driving to midnight mass”, que Bono i la seva banda reciten en un enregistrament radiofònic del 1979

Bones Festes i fins la setmana que ve!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gràcia i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.