El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/tonidalmau
Articles
Comentaris

El còctel Txigrinski

A can Boadas, la clàssica cocteleria de les Rambles de Barcelona, cantonada Tallers, han creat un còctel dedicat al nou central del Barça Dmitro Txigrinski: dos quarts de vodka, un quart de suc de llimona, un altre quart de suc de nabius (la fruita que en castellà es coneix com arándano), girger-ale, dues rodanxes de cogombre i una cirera.

Segons explica Tomás Guasch en el web de l’As, el còctel Txigrinski és una creació de Jerónimo Vaquero, un professional que porta 38 anys a la barra del Boadas i que ha fet així cas al suggeriment d’un periodista de la SER al qual li va fer gràcia que Laporta digués, a l’anunciar el fitxatge, que havia regalat a Guardiolaun Txigrinski amb gel” i que aquest li respongués que, en tot cas, a ell li agradaria “un Txigrinski amb aigua”.

Guasch posa en boca de Vaquero el següent: “Vaig estudiar al personatge, que és alt i fort. Convé per a tant una barreja potent, el vodka és imprescindible i el vas, gran”.

Vaquero és sens dubte un experimentat bàrman però un mal estudiant de la vida i gustos del central ucraïnès. Si l’hagués estudiat a fons hauria descobert que, a més de tenir un físic potent, el futbolista no tasta l’alcohol ni boig i la seva beguda favorita és la Coca-Cola.

Foto 1: Txigrinski el dia de la seva arribada a Barcelona. / EFE

Foto 2: Un moment de la preparació del nou còctel. / As