El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/tonidalmau
Articles
Comentaris

En alguns mitjans de comunicació, una quasi desconeguda María Victoria Álvarez ha passat en pocs dies de ser l’examant de Jordi Pujol Ferrusola a l’excompanya sentimental. Són dues coses diferents. Ja entenc que als periodistes ens acostuma a agradar la crònica negra i, posats a vendre històries fosques, té més força fer-hi sortir una examant que no pas una exnòvia. L’examant sempre es pot salpebrar amb un punt d’erotisme pervers, mentre que l’exnòvia tenyida de rosa pot arribar a ser tan cursi, depressiva i depriment com Sant Valentí. Ja ho deia Mae West: “Les noies bones van al cel i les dolentes van a tot arreu”.

En tot cas, em dóna la impressió que tota l’esca del pecat de l’escàndol que està esbandint aquesta senyora o senyoreta arrenca del prefix “-ex”. Revenja sentimental casolana transformada per qui sigui en arma política amb Mortadelos i Filemons pel mig, florers trampa i menú de luxe.

Estovalles selectes per un culebrot en temps de sobiranisme i de desplegament per terres nostrades, xiuxiuegen veus coneixedores del tema, de tot un estol de James Bond provinent de Madrid i amb seu camuflada a un edifici de la Diagonal.

L’Estat es defensa i mou fils emprant el que calgui: el despit d’una excompanya sentimental que portava dos o tres anys intentant sense èxit vendre un presumpte escàndol protagonitzat pel fill d’una família emblemàtica i revestida de gran senyera i que ara, mira quina casualitat, és escoltada per tothom; expolicies que es van convertir en detectius d’una agència ficada en mil merders i que, via ERO, han anat a parar al carrer transformant-se en exdetectius amb dossiers sota el braç; l’exsecretari d’organització del PSC i actual diputat a Madrid, José Zaragoza que ho nega tot però a qui des d’El Mundo (sempre l’allargada ma de Pedro J) apunten com el personatge que va encarregar a l’agència de detectius Método 3 la gravació del dinar de María Victoria Álvarez i la líder del PP català Alicia Sánchez-Camacho aquell llunyà 7 de juliol de 2010 en el restaurant La Camarga

Com es pot veure, el prefix “ex” té molta força en aquesta història. “Ex” d’allò que era i ja no és i ecs de fàstic, tant si hi ha un bri de veritat com si tot és mentida.

Avui, El Gran Debate de Tele 5 emetrà una entrevista a l’examant o excompanya sentimental -digueu-li com vulgueu- del noi de can Pujol. No sé si la dama ha valorat bé les conseqüències d’entrar en el circ mediàtic, de posar-se encara més a l’aparador. En tot cas a les Espanyes la passejaran, parant o no la ma, per totes les sales d’espectacle perquè, per força o voluntàriament, ha entrat a formar part d’una maniobra més política que judicial que ben segur ja no depèn només d’ella. La Maria Victoria esdevindrà titella de fil, marioneta moguda des de les ombres i quan algú li faci alçar un braç o una cama contra la seva voluntat tal vegada recordarà amb nostàlgia aquell antic amor, aquell enamorament, aquella estimació que un dia va sentir i que, en desaparèixer, ha donat lloc a tanta misèria televisada.

Foto: María Victoria Álvarez durant una entrevista amb Antena 3.