El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/tonidalmau
Articles
Comentaris

Fet inèdit: Carme Chacón va protagonitzar ahir un acte políticCatalunya, concretament a Tortosa, i ho va fer sense que estem, que jo sàpiga, en campanya electoral.

Desprès de la sorpresa inicial, la pregunta del milió: ha sabut la diputada trobar el camí des de Madrid sense l’ajut preciós i imprescindible d’un GPS?

Per qui no ho recordi (les llargues absències fan feble romandre en la memòria dels ciutadans), la senyora Chacón va ser cap de llista delPSC per Barcelona a les eleccions generals del 2008 i del 2011 però des de que aspira, com els generals, a tenir “mando y plaza” a Madrid, és cara de veure a Catalunya i fins i tot, per allò del què diran a les Espanyes o, no siguem dolents, per convicció pròpia, defuig seguir algunes directrius, diguem-ne atrevides, del seu partit que, també cal recordar-ho, continua essent el PSC i no pas el PSOE.

Doncs bé, ahir, la ben trobada Chacón, l’ombra allargada que, tot i estar sotmesa a purga com els cargols pels compañeros del PSOE, segueix planant damunt el futur més aviat negre deRubalcaba, va demanar al govern de la Generalitat que en lloc de preocupar-se tant per “l’estat català” ho faci per “l’estat dels catalans” i es va pronunciar taxativament a favor de “la radicalitat democràtica” per a la necessària renovació de les institucions.

Però, parem màquines i que ningú de més allà de les terres nostrades s’alarmi: per la molt federalíssima Carme Chacón el lliure exercici del dret dels catalans, entre ells els seus electors, a decidir què volem ser quan siguem grans no forma part d’aquesta radicalitat democràtica feta a mida que tant pregona. Faltaria més!.