El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Rythm and Wyman

 

LLU√ćS SERRAT

Concert de Bill Wyman a la Mirona de Salt. FOTO: LLU√ćS SERRAT

¬†Feia temps que no disfrutava tant en un concert com dissabte passat (21 de mar√ß 2009) a la Mirona de Salt amb l’ex-rollingstone Bill Wyman¬†i companyia (quina companyia!) Tenia for√ßa pistes, via youtube, que la vetllada no em defraudararia. Tenia la seguretat que amb l’incommensurable Georgie Fame a l’√≤rgan no fa faria gaire ning√ļ m√©s per donar per ben invertits els 25 euros de l’entrada. I, efectivament, no hauria calgut gaire res m√©s que el hier√†tic Wyman, el senyor Fame i uns sidemen discrets perqu√® la vetllada hagu√©s estat destacable. Per√≤ lluny de la discrecci√≥, la banda que els acompanyava era fora de s√®rie¬†i va regalar a la parr√≤quia una nit memorable que si alguna cr√≠tica mereix √©s la que es mereixen tots els concerts d’aquestes caracter√≠stiques: massa curt, tot i que demanar gaire m√©s a una colla la majoria dels quals passaven de llarg la seixantena hauria estat poc menys que una imprud√®ncia temer√†ria. Ja des del primer moment va quedar clar que ho passar√≠em b√©, amb una versi√≥ per comen√ßar d’I got a woman de Ray Charles passada pel Fame touch i amanida amb un duo de saxofonistes que haurien revitalitzat no pas un mort sin√≥ un cementiri sencer. La tirallonga de cl√†ssics del blues, rithm&blues, soul, i fins i tot el swing inclassificable de Louis Prima que van anar sonant durant una hora i mitja va convertir-nos en espectadors d’una memorable lli√ß√≥ d’hist√≤ria musical. Unes versions que, potser amb l’excepci√≥ del Green River dels Creedenc Clearwater Revival, van millorar de llarg els origionals. Especialment imponents la lectura irreconeixible per√≤ trepidant de Jonnhy B Goode, una delirant Hit the road, Jack (amb una passejada inclosa per Fever i¬†el¬†Moondance de Van Morrison), una celebrada Honky Tonk Woman m√©s deutora d’Alexis Korner que dels Rollin Stones i, com a traca final, l’atac absolutament memorable a l’I put a spell on you, amb l’eclosi√≥ d’una¬†Beverly Skeete¬†que fins aleshores no havia passat de correcta i un solo de saxo alt de¬†Francis Mead¬†que no nom√©s el va deixar sense al√® amb ell sin√≥ pr√†cticament a tot l’auditori. Curt, curt√≠ssim, el plaer de dissabte a la nit que ens va oferir el Black Music Festival¬†en una sala que t√© la mesura justa per a aquest tipus de privilegis per a uns pocs centenars de malalts de rithm & blues.