El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

 

La portada del disc

La portada del disc

Directe contundent de l’interminent i genial grup Traffic, liderat per Steve Windwood i Jim Capaldi, aquest √†lbum √©s una s√≠ntesi m√©s pr√≤piament de l’estil Windwood que no pas del so Traffic, tot i que aquesta formaci√≥ senyera dels √ļltims seixanta i primers setanta no √©s precisament una mostra d’ortod√≤xia musical. En tot cas, psicod√®lia, rithn&blues brit√†nic i folk-pop es barregen en un treball presidit per la veu inconfusible de Windwood i la densitat dels llargs moments instrumentals carregats de teclats i de guitarres. Un disc de Traffic que, per cert, per problemes amb les discogr√†fiques no va dur el nom del grup en una magn√≠fica portada il¬∑lustrada amb una foto de la banda¬†en plena ingesta cal√≤rica, alcoh√≤lica i nicot√≠nica. Un retrat dels anys daurats del pop rock m√©s experimental. No us perdeu la part instrumental de Dear Mr. Fantasy (especialment el canvi de ritme trepidant liderat per bateria i la percusi√≥) ni la versi√≥ del cl√†ssic Gimme Some Lovin’, her√®ncia de l’etapa adolescent de Winwood en el no menys m√≠tic Spencer Davies Group, una pe√ßa que tanca l’√†lbum on, per cert, tindreu una oportunitat √ļnica per escoltar com un m√ļsic (Dave Mason) pot perdre’s durant m√©s d’un minut navegant desorientat amb la guitarra. Coses que passen fins i tot en les millors fam√≠lies. Banvinguts a la cantina! Passeu i disfruteu.

[youtube]7_nwbTeIN4Y[/youtube]

(Escolteu una magnífica versió de Dear Mr. Fantasy aquí )