El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada del llibre

Portada del llibre

He acabat de llegir La dona de Verd, de l’island√®s Arnaldur Indridason i val a dir que, lluny de tenir la sensaci√≥ de dej√† vu que es pot experimentar avui dia amb aquest aut√®ntic allau de novel¬∑la polic√≠aca n√≤rdica, la hist√≤ria m’ha captivat des de la primera p√†gina amb un argument que, tot i que est√† protagonitzat per policies, no √©s ben b√© una trama polic√≠aca a l’√ļs, ja que el cas que investiguen arran del descobriment d’un esquelet (o aix√≤ sembla inicialment) en unes obres dels afores de Reykjav√≠c, es tracta d’un crim antic que ja no t√© possibilitats de derivar en conseq√ľ√®ncies penals, m√©s que per la seva naturalesa que per la seva prescripci√≥. Aix√≠, la hist√≤ria √©s un viatge constant del present cap a un passat situat a principis de segle XX i als anys de la segona guerra mundial, amb una hist√≤ria paral¬∑lela familiar del policia protagonista, l’Erlendur, d’alt contingut psicol√≤gic i¬†sentimental que d’alguna manera relliga¬†passat i present en una trama de tensions de parella extremes, secrets familiars inconfesables i traumes d’infantesa enquistats. Tot plegat molt n√≤rdic, i extraordin√†riament ben mesurat.

L’heu llegit, el llibre? Us ha agradat? No us ha agradat? Els vostres comentaris s√≥n benvinguts!