El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada del llibre

Portada del llibre

He acabat de llegir La dona de Verd, de l’islandès Arnaldur Indridason i val a dir que, lluny de tenir la sensació de dejà vu que es pot experimentar avui dia amb aquest autèntic allau de novel·la policíaca nòrdica, la història m’ha captivat des de la primera pàgina amb un argument que, tot i que està protagonitzat per policies, no és ben bé una trama policíaca a l’ús, ja que el cas que investiguen arran del descobriment d’un esquelet (o això sembla inicialment) en unes obres dels afores de Reykjavíc, es tracta d’un crim antic que ja no té possibilitats de derivar en conseqüències penals, més que per la seva naturalesa que per la seva prescripció. Així, la història és un viatge constant del present cap a un passat situat a principis de segle XX i als anys de la segona guerra mundial, amb una història paral·lela familiar del policia protagonista, l’Erlendur, d’alt contingut psicològic i sentimental que d’alguna manera relliga passat i present en una trama de tensions de parella extremes, secrets familiars inconfesables i traumes d’infantesa enquistats. Tot plegat molt nòrdic, i extraordinàriament ben mesurat.

L’heu llegit, el llibre? Us ha agradat? No us ha agradat? Els vostres comentaris són benvinguts!