El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada del llibre

Portada del llibre

La col¬∑lecci√≥¬†Butxaca 1984,¬†que acaben de treure al mercat Edicions de 1984 i Club Editor, us permetr√† comprar per quatre rals (nou euros amb noranta, fent la conversi√≥ a moneda corrent) una joia liter√†ria de la narrativa curta internacional, un cl√†ssic entre els cl√†ssics com¬†Seixanta contes, de l’itali√† Dino Buzzati. Si no fos perqu√® el preu √©s una bicoca no recomanaria pas aquesta obra a tothom: seixanta contes s√≥n molts i, pel meu gust,¬†en Buzzati alterna hist√≤ries absolutament magistrals amb altres de m√©s aspres i¬†tamb√©, algunes,¬†for√ßa prescindibles. Un llibre del qual n’he sentit parlar b√© a Quim Monz√≥ o Javier Cercas i que, en la meva opini√≥, inclou un dels millors contes de tots els temps juntament amb Hal¬∑litosi d’en Monz√≥ i no gaires m√©s. Es diu La setena planta, va d’un senyor que es troba una mica malament, res important li sembla,¬†i entra en un hospital perqu√® el curin, l’hospital t√© set plantes, plantes on¬†van¬†pujant¬†els pacients¬†depenent de gravetat, i ja us podeu imaginar com continua. El trobo la hist√≤ria m√©s angoixant, colpidora i terror√≠fica que he llegit mai, i aix√≤ que no s’hi vessa ni una gota de sang ni hi surt cap criminal en s√®rie. Llegiu-lo. Ja m’ho sabreu dir. S’admeten comentaris, com sempre.