El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Somethin’ Else

 

Portada del disc

Portada del disc

Amb motiu de la celebraci√≥ dels 50 anys de la seva publicaci√≥, l’any 1959, √ļltimament s’ha tornat a recordar a bastament¬†la fita hist√≤rica per al jazz que va representar la sortida de Kind of Blue, amb Cannonball Adderley, Miles Davis, John Coltrane, Bill Evans, Winton Kelly, ¬†Paul Chambers i Jimmy Cobb. Sens dubte, per√≤, hi ha un precedent¬†d’aquest LP que, sense¬†Coltrane i amb¬†una altre trio¬†d’acompanyament,¬†supera segons com el magn√≠fic Kind of Blue. √Čs, sens dubte, Somethin’ Else,¬†que cal situar entre els millors discos de la hist√≤ria del jazz de tots els temps, amb un Cannonball Adderley liderant la banda d’una manera vibrant i un Davis posant un contrapunt cool que fan aquest treball imprescindible per a qualsevol amant del jazz. Una portada que ha esdevingut un cl√†ssic del disseny del segell Blue Note i, musicalment parlant, s√≥n especialment recomanables, pel meu gust, la versi√≥ de l’est√†ndard Autum Leaves que obre el disc i¬†el blues¬†One for Daddy-0, que finalitza amb una m√≠tica frase dirigida pel senyor Miles al productor del disc: “Is that what you wanted, Alfred?” . El tall no recull la resposta d’Alfred Lion, per√≤ si hagu√©s de donar la resposta jo, diria: no voldria altra cosa.

 

[youtube]PPHtQn1t1n4[/youtube]