El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada de l'àlbum

Portada del disc

Grup menys sofisticat que Supertramp i m√©s consistent que Chicago (per posar dos exemples coneguts que hi retiren) els Steely Dan no van tenir gaire sort al nostre pa√≠s, tot i que als Estats Units van¬†gaudir de for√ßa nomenada durant la d√®cada dels setanta. Etiquetats com a banda de jazz-rock,¬†la formaci√≥ liderada per Donald Fagen¬†i Walter Becker t√©¬†una amplitud¬†estil√≠stica que¬†el fa¬†navegar des del pop m√©s comercial fins¬†al rock simf√≤nic o el jazz fusi√≥.¬†Teclats solvents, bons riffs de guitarra i¬†tornades enganxoses s√≥n la t√≤nica d’una formaci√≥ que va publicar set discos entre el 1972 i el 1980 amb la virtud de no fer-ne cap de dolent, ep, per al meu gust. De tots, jo triaria el Pretzel Logic (1974), tot i que si quedeu amb gana podrieu fer un tastet de The royal scam. I aqu√≠ teniu una actuaci√≥ del grup, que des de l’any 1974 nom√©s va fer discos d’estudi sense actuacions en directe. Un bon material per escoltar al cotxe o mentre feu alguna altra activitat que sigui de m√©s bon pair amb banda sonora, com ara planxar, treure la pols o plegar mitjons.

[youtube]q2iPhS2XSnk&feature=related[/youtube]