El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
La portada del disc

La portada del disc

Enregistrat l’any 1958, en¬†un entremig¬†de¬†la intensa i fruct√≠fera¬†col¬∑laboraci√≥ amb Miles Davis, aquest √†lbum √©s un treball de plenitud del Coltrane m√©s cl√†ssic, previ a l’aventura sonora que el situaria com a punta de llan√ßa de l’avanguarda del jazz de principis i mitjan seixanta. En aquest disc (que val a dir que √©s el primer enregistrament que¬†vaig escoltar en format CD, cap all√† a finals dels vuitanta) podem sentir la¬†frugalitat¬†mel√≤dica del¬†Coltrane m√©s convencional per√≤ alhora m√©s imaginatiu en les¬†improvisacions.¬†Un disc rod√≥ perqu√® a la genialitat del cap de cartell s’hi afegeixen uns side-men extraordinaris¬†¬†(no he trobat mai cap¬†disc dolent¬†amb Red Garland al piano, de fet) i un trompetista¬†tan brillant com poc conegut com es Wilbur Harden, especialment fi a My Ideal i Stardust. Un disc memorable per passar una¬†bona estona acompanyats de jazz del bo.¬†Aqu√≠ en teniu un tast amb la versi√≥ esmentada del tema que d√≥na nom a la sessi√≥:

[youtube]xbYKYyRIA1o[/youtube]