El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

En els sectors independentistes catalans es valora amb una mena de respecte corporatiu el cas com un cabĂ s de Reagrupament. Personalment, jo me n’alegro d’aquesta comèdia que protagonitzen, en la qual Cantinflas, Xarlot o Toni AlbĂ  no serien admesos per falta de grĂ cia. Ja Ă©s hora que es vegi el pa que s’hi dĂłna perquè el votant independentista potser d’aquesta manera, veient com en Carretero i companyia ventilen pĂşblicament el seu patetisme ideològic i estratègic, s’adonarĂ  que cal fugir corrents d’allĂ­ on tregui el cap un purista, on aixequi el dit un patriota insubornable, on alci la veu un salvapĂ tries de boquilla. Reagrupament, a veure si ens n’adonem d’una vegada, nomĂ©s aplega impacients, descontents compulsius i gent amb l’agilitat i la cintura d’Oliver Hardy en el terreny de l’estratègia polĂ­tica. Obtenir la independència Ă©s molt mĂ©s que voler-la. És baixar a l’aiguabarreig de la lluita real, enfangar-se amb el llot de la resistència al canvi i nedar contra el corrent que, tot i els avenços esperançadors, encara baixa de cares amb força. I intentar aglutinar esforços a partir de la suma i no de la divisiĂł ad infinitum i la barretada al foc sistemĂ tica. I fer pena no Ă©s la millor manera de defensar un projecte per a l’esperança. És el que passa per voler posar el Carretero davant dels bous. (Publicat el 2 de febrer de 2010)