El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Cap a les urnes

La campanya electoral finalitza avui despr√©s d’una quinzena intensa sobre la qual no m’estendr√© perqu√® els benvolguts lectors i lectores l’heu pogut seguir a bastament a la secci√≥ de Pol√≠tica d’aquest diari. No s√© si hores d’ara teniu decidit el vostre vot, si ja el ten√≠eu decidit de fa molt, si ha estat durant aquests dies que heu pres la determinaci√≥, o si viureu la jornada de reflexi√≥ de dem√† amb tota la literalitat, valorant fins i tot la possibilitat de no anar a votar.

Jo ja tinc clar a quin dels partits atorgar√© el meu humil sufragi. Primer, perqu√® s√≠ que exercir√© el meu dret. Segon, perqu√®, tal com funciona el sistema, nom√©s es pot votar una sola formaci√≥. No estaria malament, tanmateix, tenir l’oportunitat de triar candidats de llistes diverses. No s√© si aix√≤ afavoriria la participaci√≥ m√©s que no pas les llistes tancades. Una altra cosa seria si es pogu√©s votar qui no voldries que sort√≠s elegit. Vots de c√†stig. Sospito que en aquest cas hi hauria cues per accedir a les urnes. I partits que, sumats els vots a favor i els vots en contra, no nom√©s no obtindrien cap esc√≥ sin√≥ que en quedarien a deure. Pol√≠tica ficci√≥, em direu. Tamb√© fan pol√≠tica ficci√≥, en certa mesura, els que pensen que Catalunya pot ser independent; els que creuen que es pot obtenir el concert econ√≤mic; els que estan conven√ßuts que l’Estatut √©s recuperable; aquells que consideren que Catalunya pot encaixar submisament en una, gran i lliure Espanya. Aquest √©s el problema. Un pa√≠s que viu un moment de crisi d’identitat tan profunda que qualsevol via √©s oberta, i alhora totes estan obstru√Įdes. Un atzucac hist√≤ric. Ja veieu: ni el pessimisme em fa desistir d’anar a votar. (Publicat a l’Avui el 26 de novembre de 2010)

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail