El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

 

¬†He llegit Parla’ls de Batalles, de reis i d’Elefants (Columna), del franc√®s Mathias Enard, una¬†novel¬∑la hist√≤rica sobre la visita de Michelangelo Buonarroti a Istambul per complir l’enc√†rrec del sold√† de construir un pont sobre el Corn d’Or. Una obra que barreja¬†fets hist√≤rics¬†i¬†una recreaci√≥ d’ambients i personatges que¬†desemboca¬†en una lectura amena sobre¬†les tensions de la creaci√≥ art√≠stica, el xoc de cultures¬†i l’homosexualitat¬†reprimida d’un Michelangelo que viu torturat per la seva falta d’atractiu f√≠sic i el seu exc√©s de passi√≥ i genialitat art√≠stica. Una hist√≤ria narrada¬†amb glopets curts de cap√≠tols de poques p√†gines, amb prosa econ√≤mica, dotada de versemblan√ßa hist√≤rica i una certa for√ßa po√®tica, que passa sense deixar gaire petja per√≤ tampoc amb la sensaci√≥ d’haver pogut dedicar a una altra cosa, o a un altre llibre, les poques hores que cal invertir en la seva lectura.